Få bedre råd til det hele

Der er mange måde at spare penge på og derved få luft i økonomien, så man kan få råd til alle de dejlige ting, man så brændende går og ønsker sig. Og med lidt fornuft og omtanke kan det som regel godt lade sig gøre, at få lidt ekstra luft i sin økonomi – både nu og her, samt fremadrettet, når man en gang forlader arbejdsmarkedet og skal til at tage den lidt mere med ro. For uanset hvor i livet man befinder sig, er det rart at have styr på økonomien.

Og der er jo nok at bruge penge på: Hus og have, bil, tøj, smykker, den daglige mad, ferier, de nyeste elektroniske gadgets osv. osv. Listen af ting at bruge sine hårdt tjente penge på er lang – og man kunne blive ved med at remse op længe.

Men heldigvis er der mange ting man kan gøre, for at få lidt bedre råd til det hele. Der er mange steder at spare, hvis man tænker sig lidt om. Nogle besparelser kræver, at man først foretager en investering, mens andre besparelser kan opnås blot med noget omtanke og måske lidt planlægning.

Nogle af de typiske tungere poster på udgiftsbudgettet er bolig (herunder varme), transportomkostninger samt mad og tøj. Men på stort set alle poster vil det være muligt at hente noget, hvis man gør en indsats.

Få installeret en god varmepumpe

Er du husejer, har du uden tvivl opdaget, hvor stor en del af dit budget, som egentlig bliver brugt på at varme boligen op. Og her kan der altså godt være en hel del at hente, ved at lave nogle gode varmeøkonomiske tiltag.

Mange vil eksempelvis kunne få stor gavn af at få installeret en god varmepumpe. Specielt folk som (delvist) opvarmer deres hus/sommerhus med elvarme – eller måske benytter sig af et ældre oliefyr.

En varmepumpe er en af de sparemuligheder, som i første omgang kræver en investering. Og derfor er det måske heller ikke alle, som kan benytte sig af denne mulighed.

Men der kan faktisk være rigtig mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe. De typiske varmepumper er luft-til-luft, luft-til-vand og jordvarme. Og hvilken type man skal vælge, skal man buge lidt tid på at sætte sig ind i.

Der er masser af viden og information om de forskellige typer varmepumper at hente på hjemmesiden varmepumpeoversigten.dk. Det er bare om at komme i gang i dag – det kan hurtigt vise sig at være en temmelig god idé.

Køb ind med omtanke

Men for mange handler det hele nok bare lidt om at være økonomiske og fornuftige i det daglige. Tænke sig lidt om, når man mandler ind. Ikke købe det første det bedste man støder på. Men først og fremmest overveje nødvendigheden af det, man er ved at købe – og så kigge sig om efter det bedste sted at handle. På alt fra madvarer til tøj, forbrugerelektronik osv. kan der være mange penge at spare, blot ved at se sig lidt for.

Hvis alt andet svigter

Som en sidste udvej, hvis det hele kniber lidt i en periode, kan man overveje at tage et hurtigt online lån. Det er naturligvis ikke en løsning, hvis man har økonomiske problemer. Men det kan godt være en mulighed, hvis man lige har en (kortere) periode, hvor man står og mangler penge. Især hvis man ved, at der er penge på vej ind på kontoen indenfor en overskuelig fremtid, kan et hurtiglån være en mulighed.

Men husk, hvis der er rod i økonomien, så er de hurtige lån ikke løsningen. Tværtimod kan det vise sig at være noget værre skidt at begive sig ud i. Specielt, hvis man er kommer der til, at man begynder at optage nye lån, for at have råd til at betale af på de gamle, så skal man altså stoppe op og tænke godt og grundigt over, hvad man har gang i. Men i enkeltstående tilfælde, og hvis man ellers har styr på sine sager, kan et kviklån være en ganske udmærket løsning.

Med omtanke kommer man længst

Men som det allerede er blevet nævnt, så kommer man altså langt med lidt omtanke og fornuft. For de fleste vil der være en del at hente alene på den post. Og i de spørgsmål, hvor der skal lidt mere end sund fornuft til, så tag fat i nogle fagmænd. Det kan nemlig ofte hurtigt svare sig, at få en fagmands vurdering inden man går i gang, når det drejer si go om investeringer, som gerne skal kunne spare sig ind i det lange løb. Lyt til din sunde fornuft – og hent hjælp, når det ikke rækker – så er du kommet langt.

 

Disclaimer

Skriv et svar